Agroreis Zwitserland

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • van zaterdag 21 augustus 2021 om 05u00 tot vrijdag 27 augustus 2021 om 21u00
Den Tap - KLERKENSTRAAT 37 A, 8920 LANGEMARK
De Landelijke Gilde van Langemark trekt naar de hoge bergen in Zwitserland. Dit wordt een top reis vol hoogtepunten met gevarieerde uitstappen in de prachtige bergwereld van Centraal-Zwitserland. Een gelegenheid om kennis te maken met hun tradities zoals het "wildhooien", de alpenhoorns, triggeln... Wij gaan op zoek naar "authenticiteit", pluspunten die een mooie meerwaarde geven aan deze reis.
DAG  1– Langemark - Seelisberg
Via de Elzas gaat het richting Seelisberg naar ons hotel voor een welkom aperitief en het avondmaal. Wij verblijven in Hotel Bellevue*** in Seelisberg. Het hotel in typisch Zwitserse chaletstijl .is gelegen in het hart van Zwitserland op 800 m hoogte met zicht op het Vierwoudstedenmeer en omliggende bergtoppen. Seelisberg staat trouwens bekend als het ‘zonneterras van het Vierwoudstedenmeer’.
DAG 2 – Wildhooien in bergdorp Isenthal
Met onze autocar naar Beckenried en daar de autosnelweg tot Flüelen en verder naar Isleten. Met kleine postauto’s reizen wij via een smalle bergweg naar het prachtige bergdorpje Isenthal. Na een deugddoende koffiepauze in een typisch bergrestaurant verkennen wij met een gids het dorpje. Na het middagmaal met streekspecialiteiten is het tijd om kennis te maken met het “wildhooien”.Moeizaam maaien de boeren met zeisen de steile hellingen. Het hooi wordt op de hellingen met hark en riek samengebracht en daarna in netten gestopt die tot 60kg wegen. Via een kabel wordt het hooi naar de vallei gebracht om er verder te drogen in een hooischuur. Wildhooien in de zomer is tevens heel belangrijk om lawinegevaar te weren in de winter. Hiervoor kreeg Isenthal in 2016 de “Zwitserse Landschaponderscheiding”.Na de kennismaking met het bergleven, terug met de kleine postauto’s naar Isleten waar wij de stoomboot nemen voor een excursie op de Urnersee via Bauen, Rutli, Brunnen naar Treib. In het oudste restaurant van Zwitserland nemen wij een aperitief en daarna met de TSB kabeltrein terug naar Seelisberg.
DAG 3 – Luzern – Küssnacht - Firma Rigitrac
Wij nemen de kortste weg via de autosnelweg naar de mooiste stad van Zwitserland: Luzern. Bezoek aan de Kapellebrücke, Jesuitenkirche en de mooie Altstadt met zijn “Zeitturm” uit 1536. Na het bezoek reizen we verder naar Küssnacht voor de middagpauze en een bezoek aan de Astridkapelle. In de namiddag bezoeken wij Rigitrac Traktorenbau in Küssnacht. De tractoren die hier gemaakt worden zijn aangepast aan het werk in de bergen, waar stabiliteit van cruciaal belang is. Zij zijn ook gestart met het fabriceren van een 100% elektrische tractor. De terugreis via de mooie toeristische route langs het meer via Weggis, Vitznau, Gersau naar Brunnen en verloopt via de mooie toeristische Axenstrasse en de Seelisbergtunnel terug naar Seelisberg. Na het avondmaal staat er een heel interessante en leerrijke debatavond op het programma met een lokale bergboer.
DAG 4 – Bezoek aan vleesbedrijf – met steilste kabeltrein ter wereld naar Stoos
Wij rijden naar Wolfenschiessen voor een bezoek aan een bekend vleesbedrijf. Hier lopen wij tussen de machines en het personeel in de verschillende ateliers, een belevenis zeker de moeite waard. Na het bezoek volgt er een degustatie van al hun vleeswaren. Daarna rijden wij via Schwyz naar Schlattli. Daar nemen wij het steilste kabeltreintje ter wereld, liefst 110% klimmen tussen de rotsen, naar het autovrije dorpje Stoos. Een rustige wandeling brengt ons naar restaurant Alpstubli voor het middagmaal. Na de middagpauze maken wij een rustige wandeling door het autovrije dorpje, daarna met het kabeltreintje terug naar Schlattli. Vanaf Schlattli terug naar Schwyz en naar Lauerz. Daar bezoeken wij een bekende distillerie en degusteren er verschillende schnaps. Na genoten te hebben van het heerlijke vocht via de Axenstrasse en de Seelisbergtunnel terug naar Seelisberg.
DAG 5 – Kaasmakerij – Klewenalp met kabelbaan
Voor de eerste dag van het verblijf maken wij kennis met Seelisberg, het vakantieoord waar wij verblijven. Wij brengen een bezoek aan de dorpskaasmakerij “Aschwanden”. Hier krijgen wij de nodige uitleg hoe kaas gemaakt wordt door de kaasmeester, gevolgd door een degustatie. Nadien en wandeling naar Schillerbalkon en de Mariakapel. Na het middagmaal nemen wij onze autocar en dalen af tot Beckenried, waar wij de kabelbaan nemen naar de Klewenalp op 1600m met een panorama op de zeven meren van Centraal Zwitserland. Even goeiendag zeggen aan de marmotjes met de mogelijkheid om een wandeling in de almen te maken of een koffiepauze in een bergrestaurant. Na het bezoek met de kabelbaan terug naar Seelisberg met onze autocar.
DAG 6 -Bedrijfsbezoeken - Wirzweli – Engelberg
Bij deze uitstap ontdekken wij het leven in Seelisberg. Met de autocar naar de Tanzplatz in Seelisberg, de bergweg op naar een typische bergboerderij. Boer Seppi verwelkomt en wij maken kennis met het boerenleven. Proeven van zijn eigen producten kaas en gedroogd vlees. Na dit bezoek gaat de uitstap verder via Stans naar Dallenwil, daar nemen wij de kabel naar het prachtig gelegen Wirzeweli. In Wirzweli maken wij een mooie wandeling door de prachtige natuur, dit is bijna vlak wandelen. Voor het middagmaal in het bergrestaurant brengen wij nog een kort bezoek aan de pony’s van het gebied. Nadien terug naar Dallenwil en verder door het Engelbergertal naar het kloosterdorp Engelberg. Bezoek aan de paarden-, koeien- en schapenhouderij van Ulli met koffie, gebak en frisdrank. Wij eindigen dit bezoek met een rondrit met paardenkoets in en om Engelberg. Nadien is er nog tijd om de kloosterkerk met de oudste orgel van Zwitserland te bezoeken en de kloosterkaasmakerij.
DAG 7 -Terugreis naar België
Na het ontbijtbuffet reizen wij terug naar België.
Inbegrepen:
• Vervoer per comfortabele luxe autocar met professionele en behulpzame chauffeur;
• professionele Patteeuw begeleiding, lokale Nederlandstalige gids;
• verblijf op basis van vol pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag;
• fooien gidsen en chauffeur;
• gratis gebruik van Sauna en Fitnessruimte;
• talrijke degustaties tijdens bedrijfsbezoeken;
• demonstratie wildhooien;
• leerrijke debatavond;
• bezoek Rigitrac traktorenbau;
• bezoek vleesbedrijf;
• bezoek kloosterkaasmakerij;
• rondrit met paardenkoetsen in Engelberg;
• romantische stoomboottocht op het Vierwoudstedenmeer;
• kabelbaan naar Klewenalp;
• uitstap met TSB kabeltrein naar Seelisberg;
• uitstap met kleine postauto’s;
• uitstap met steilste kabeltreintje ter wereld naar Stoos;
• kabelbaan naar Wirzweli;
• bezoek distillerie.
Ingrepen dankzij tussenkomst Landelijke Gilde Langemark:
• ¼ wijn of 2 glazen 20cl bier bij het avondmaal;
• de verblijftaks;
Niet inbegrepen:
• tafeldranken bij middagmalen;
• annulatie- en bijstandsverzekering tegen uitzonderlijk tarief van €3.6 per persoon per dag.
Prijs: € 1175.00 per persoon vol pension
Toeslag één persoonskamer: € 160,00.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
D'Hallewin Ghislain
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Langemark
Prijs
€ 1175,00
Leden Landelijke Gilden genieten van bijkomende voordelen: - 1/4 wijn of 2 glazen 20cl bier bij het avondmaal - de verblijftaks
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

057 48